AKTUELNO

Najbolji srpski teniser komentarisao je situaciju sa završetka meča prvog kola na konferenciji za medije.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom protiv Aleksandra Kovačevića u tri seta (6:2, 6:3, 7:6), a meč je između ostalog obeležila i parola koju je napisao na kameri po njegovom završetku.

Iako se to nije moglo videti u direktnom prenosu, svi prisutni su mogli da vide da je Novak na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju", što je naravno prouzrokovalo mnogobrojne reakcije i komentare na mrežama širom sveta.

Naravno, najbolji srpski teniser nije mogao da izbegne pitanje o svemu tome na zvaničnoj konferenciji za medije.

- Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiji. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška. Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina - rekao je Novak.