AKTUELNO

Nekadašnji američki teniser Džon Mekinro izjavio je danas da Karlos Alkaraz ima najviše šansi za osvajanje Rolan Garosa posle odustajanja Rafaela Nadala, dok je po njegovom mišljenju Novak Đoković drugi favorit za trijumf na Otvorenom prvenstvu Francuske, prenosi španska Marka.

Nadal je nedavno objavio da neće igrati na Rolan Garosu pošto se nije oporavio od povrede.

"Jasno je da Rolan Garos neće biti isti bez Nadala. Žao mi je što neće igrati, ali otvara se mogućnost da neko drugi na pobedi u Parizu. Siguran sam da je Nadal učinio sve da se oporavi i da nije želeo da se sve ovako završi. Zato je rekao da želi da se oprosti od igračke karijere naredne godine. Moramo da poštujemo njegovu želju šta god da uradi", rekao je Mekinro.

On je podsetio da je Nadal uvek bio favorit za osvajanje Rolan Garosa kada god je igrao u Parizu.

"Sada ima osam tenisera koji mogu da pobede. Tačno je da je Đoković slavio dva puta. U idealnom slučaju, Rafa bi igrao na visokom nivou i neko je morao da pokaže da je bolji od njega u takvim okolnostima. To je ono što su ljudi želeli da vide", rekao je Mekinro.

Legendarni američki teniser je dodao da Nadal ima šansu da osvoji Rolan Garos naredne godine ako bude odlučio da nastupi na Otvorenom prvenstvu Francuske.

"Ne bih se usudio da kažem da neće moći ponovo da pobedi na Rolan Garosu posle svega što je tamo uradio. Sve dok igrate, imate mogućnost. Nadal me podseća Lebrona Džejmsa, koji nastavlja da pokazuje da je sjajan igrač, ali na kraju utakmice sve to počinje da ga košta. Previše je očekivanja od njega, već ima godina. Da vidimo šta će da bude, Nadal će 2024. napuniti 38 godina", istakao je Mekinro.

On je istakao da Đokoviću neće biti lako da osvoji Rolan Garos.

"Đoković će imati rivale kao što su Alkaraz, Rune... Videćemo kakav će žreb da bude, pošto se nadam da Đoković neće da bude u istoj polovini sa Alkarasom, pošto je sada Danil Medvedev broj dva", naveo je Mekinro.

Đoković bi ove godine mogao da osvoji kalendarski grend slem.

"Njegov izazov je da bude najbolji u istoriji i osvoji više Grend slem titula nego bilo ko drugi. On je izgleda jedini koji je spreman da obori još rekorda. U poslednjih godinu i po dana je imao i lepih i komplikovanih trenutaka", naveo je Mekinro.

On je istakao da Alkaraz ima najviše šansi da osvoji Rolan Garos.

"Alkaraz je prvi favorit, a onda sledi Đoković. Španac je pokazao da je spreman, ostali iz mlađe generacije još nisu. Ima takvu ličnost da svi žele da pobedi. Ima 20 godina i već je postao ambasador našeg sporta. Đokoviću nije ukazano poštovanje koje zaslužuje. Možete da budete saglasni sa njim ili ne", zaključio je Mekinro.

Rolan Garos počinje 28. maja.

#Džon Mekinro

#Novak Đoković