AKTUELNO

Hoće li Srbin moći da pruži maksimum?

Novak Đoković svoj pohod ka trofeju na Srpska openu počinje protiv Francuza Luke van Eša koji je u prvoj rundi bio bolji od Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Van Eš trenutno zauzima 87. mesto na svetskoj rang listi, a pored toga što je teniser, on studira matematiku.

- Danas sigurno neću da učim matematiku, jer sam vrlo umoran, ali mi u suštini to mnogo pomaže, jer ne mogu stalno da mislim na tenis. Takođe, studiram kako bih znao čime ću se baviti posle karijere - rekao je Van Eš pred duel sa Novakom.

Nema sumnje da će Luka van Eš teško rešiti jednačinu zvanu Novak Đoković i da je srpski as favorit na ovom meču, a veliko pitanje bilo je u kom je stanju najbolji teniser planete.

Imao je probleme sa laktom Đoković, ali je tvrdio da je spreman došao u Banjaluku.

- Lakat nije u idealnom stanju, ali je dovoljno dobro, biću spreman - kazao je Novak po dolasku u Banjaluku.

Sada je Novak obradovao sve navijače koji su mogli da isprate poslednje pripreme za start na Srpska openu. Đoković je trenirao bez steznika na ruci i nema sumnje da će biti spreman za predstojeće izazove.

O samom protivniku Nole ne zna puno, pa je pozvao na oprez.

- Ne znam mnogo o njemu. Znam da je mlad, da je ušao u 100 na svetu, ali nisam očekivao da će dobiti Vavrinku. Borac je, danas su bili teški uslovi, a on je brz, i veoma je teško probiti ga... Nadam se da će dosta ljudi da dođe, da će uživati i da ću i ja da uživam i donesem pobedu - istakao je Novak.

Meč Đokovića i Van Eša prema poslednjim prognozama neće početi pre 16 časova.

Autor: