AKTUELNO

Konstantno se višestruka šteta čini najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću sa besmislenim zabranama, a nakon Indijan Velsa će vlasti Sjedinjenih Američkih Država moći definitivno ponovo da utiču na tok teniske istorije.

Naime, Novaku nije dozvoljen ulazak u zemlju zbog statusa nevakcinisanog stranca, pa srpski as nema priliku još jednom da se bori za tamošnjih 1000 bodova i titulu Mastersa.

Od prošle godine, ovo ništa nije novo za njega i on nema šta da brani, ali zato njegov direktni konkurent za vrh ATP liste ima priliku da preuzme prvu poziciju.

Karlos Alkaraz, mladi Španac koji se vratio nakon pauze i povrede, bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom je u dva seta izbacio Tanasija Kokinakisa.

Sada, za osminu finala igra protiv Talona Grikspora, a da bi preuzeo Novakovo mesto na vrhu svetskog tenisa potrebno mu je, od ovog momenta, pet pobeda i trofej u Indijan Velsu.

Ukoliko savlada Grikspora, naredni protivnik će mu biti pobednik duela Endija Marija i Džeka Drejpera.

Nakon toga, projektovano bi mu naišao Feliks Ože Aliasim ili Hubert Hurkač, a u polufinalu bi mu protivnik bili Tejlor Fric, Holger Rune ili Janik Siner.

Za titulu bi se eventualno borio protiv Danila Medvedeva, Aleksandar Zverev, Kasper Rud ili nekog iznenađenja.

Svakako, kada se pogleda sam žreb, jasno je da Alkarazu neće biti uopšte lako da se domogne titule u pustinji, a i ukoliko bude to učinio, čeka ga nova odbrana bodova u Majamiju.

Sa druge strane, Stefanos Cicipas, koji je bio drugi pretendent da možda posle Indijan Velsa postane prvi teniser sveta, ali je poražen već u prvom okršaju na turniru od Džordan Tompsona.

Kasper Rud bi eventualno trofejom mogao da se u Majamiju nada prvom mestu, dok ostali neće moći da priprete Đokoviću ni ukoliko osvoje oba Mastersa.