AKTUELNO

Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće u prvom kolu mastersa u Indijan Velsu protiv kvalifikanta, a u narednoj rundi bi mogao da igra sa Švajcarcem Stenom Vavrinkom, odlučeno je žrebom.

Kecmanović koji zauzima 31. mesto na ATP listi postavljen je za 26. nosioca na prvom ovogodišnjem masters turniru.

On je ujedno najbolje rangirani srpski teniser na turniru u Kaliforniji, pošto na njemu neće učestvovati prvi igrač sveta Novak Đoković, koji nije vakcinisan protiv korona virusa.

Srbiju će u Indijan Velsu predstavljati još dvojica tenisera - Laslo Đere (54. na ATP listi) i Filip Krajinović (74.).

Đere u prvom kolu igra protiv nemačkog tenisera Oskara Otea, dok bi u drugom kolu igrao protiv 15. tenisera sveta Rusa Karena Hačanova.

Krajinović u prvom kolu igra protiv domaćeg tenisera Mekenzija Mekdonalda, koji je na ovogodišnjem Australijan openu u drugoj rundi eliminisao devetog igrača sveta Rafaela Nadala.

Nadal će preskočiti turnir u Indijan Velsu, na kojem je za prvog nosioca postavljen drugi igrač sveta Španac Karlos Alkaras.

Alkaras je slobodan u prvoj rundi, a zatim igra sa pobednikom meča između američkog igrača Brendona Holta i kvalifikanta.

Drugi nosilac je Grk Stefanos Cicipas koji u drugom kolu čeka pobednika duela u kojem se sastaju Francuz Gael Monfis i Australijanac Džordan Tompson.

Masters u Indijan Velsu biće odigran od 8. do 19. marta.

Autor: