AKTUELNO

Izjave Novaka Đokovića pred srpskim medijima odjeknule su jako u svim svetskim medijima. One su podstakle i mnoga novinarska pitanja drugim igračima, a nisu propustili priliku od o nekim izjavama pitaju i Karlosa Alkaraza koji se trenutno bori u Riju za novu titulu.

Novak je tokom razgovora sa srpskim medijima upitan o rivalstvu sa Karlosom Alkarazom, sa kojim je odigrao tek jedan meč, u Madridu prošle godine i pobedu je posle velike borbe odneo mladi Španac.

Nole je biranim rečima pričao o Alkarazu kada je upitan o njemu, rekao je da je zaslužio prvo mesto i da je fantastičan igrač, ali i dobar čovek.

Ipak, rekao je i da mu je najveći rival Rafael Nadal i da ne može na Alkaraza da gleda kao najvećeg rivala, iako će mu on biti najveća prepreka u borbi za poziciju broj 1 trenutno.

Novak je potvrdio da je njegov najveći rival Rafael Nadal, sa kojim je odigrao 59 mečeva i poželeo je da jubilarni 60. bude u finalu Rolan Garosa.

Alkarazu su novinari u Brazilu preneli te reči, a on je dao šmekerski odgovor.

- Normalno je za njega da to kaže. Na kraju krajeva, igrali su 59 puta, igrali su u polufinalima i finalima Grend slemova, finalima Mastersa. Praktično sve u finalima - rekao je Alkaraz.

Podsetimo, Alkaraz je trenutno stigao do četvrtfinala Rija, gde mu je rival srpski teniser Dušan Lajović, a taj meč na programu je od 22.00.

Ukoliko Alkaraz osvoji titulu u Riju izjednačiće se sa Novakom na ATP listi, ali će Novak biti prvi reket sveta i dalje i oboriće rekord Štefi Graf.