AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal otkazao je učešće na egzibicionom turniru u Las Vegasu 5. marta.

Mučile su Rafaela Nadala povrede tokom čitave 2022. godine, ali i na početku 2023. Mnogi smatraju da je upravo to uzrok njegovog kraha na Australijan openu gde je ispao već u drugom kolu. 

Još uvek nije poznato kada će se Španac vratiti na teren. Bilo je očekivano da Nadal nastupi na egzibiciji u Las Vegasu 5. marta, ali do toga neće doći budući da je veliki šampion obnovio povredu kuka. 

- Veoma sam tužan što neću moći da dođem u Las Vegas i igram na ovom sjajnom događaju sa Karlosom u MGM Grend Garden areni. Nažalost, moj proces oporavka je takav na nije moguće da tada budem spreman da zaigram. Nadam se da ćemo naći neki drugi datum da slavimo ovaj događaj i zabavimo se. Zahalio bih se navijačima i organizatorima koji su bili u kontaktu sa mnom sve vreme, pokazivali podršku i imali veliko razumevanje za mene - saopštio je Rafael Nadal. 

Nije dugo trebalo Karlosu Alkarazu da se oglasi povodom toga što je njegov meč sa Nadalom otkazan. 

- Želeo bih da poželim Nadalu brz oporavak. Meni će se 5. marta pridružiti dva neverovatna igrača, Frensis Tijafo i Tejlor Fric. Neka najbolji pobedi - podvukao je Alkaraz.