AKTUELNO

Novak Đoković je pobedio Amerikanca Tomija Pola sa 3:0 i plasirao se u finale Australijan opena. Ovo će Novaku biti jubiarno 10. finale u Melburnu, a rival će mu biti Grk Stefanos Cicipas, koji je u drugom polufinalu slavio protiv Rusa Karena Hačanova sa 3:1.

Najbolji srpski teniser je odmah posle meča komentarisao meč sa Polom, ali i duel sa Stefanosom Cicipasom, koji ga očekuje za samo dva dana u Melburnu.

- Meni znači sve, pogotovo u ovoj fazi karijere. Treba mi taj motor, treba mi ta energija, hvala im. Zahvalan sam što imam dovoljno gasa i snage u nogama da igram na ovom nivou. Savršeno je, 110% sam trenutno. Neka isključi televizor. Stefanose, vidimo se za dva dana. Naravno, ne možeš da se osećaš kao na početku turnira, uložili smo mnogo sati van sezone da bismo bili dovoljno dobri, da možemo da igramo u pet setova, bio sam u ovim trenucima već tokom karijere. Vodim bitke sa sobom i protivnikom. Imali smo obojica teške noge u prvom setu, imao sam sreće što sam sačuvao nerve, bolje sam udarao lopticu i srećan sam što sam ušao u veliko finale.

Nije mogao Nole da očekuje da će se naći u situaciji da se bori za deseti Australijan open u nedelju.

- Imam baš živu i jaku maštu, ali mislim da nisam zamišljao da će ovako da ispadne. Blagosloven sam i zahvalan, trudim se da uživam i cenim svaki trenutak, znam da bez porodice i tima stvari ne bi bile moguće, ti si sam ovo je individualan sport, preuzimaš odgovornost, zasluge i kritike, ali tim živi sa mnom, uz dobre i loše trenutke. Ovo je njihov uspeh isto koliko i moj.

Već je imao šansu da se bori sa Stefanosom Cicipasom u finalu jednog Grend slema. Odatle nosi pozitivna sećanja.

- Dobio sam taj meč, tako da su pozitivna sećanja svakako. Gubio sam 0:2, to je bio prvi put da sam se vratio iz te situacije u finalu Grend slema. Mnogo ga poštujem, popravio se tokom godine, jedan je od najzanimljivijih momaka na turu, sa zanimanjima van terena i frizurom. U nedelju će biti veliki meč, veliki je ulog.

Ulog u finalu je utoliko veći, što pobedniku donosi i prvo mesto na ATP listi nakon Melburna.

- Pa dobro, naravno da da. Pobediti na Grend slemu i biti broj jedan, to je najveći uspeh u tenisu. Hajde da vidimo šta će biti - zaključio je Novak.