AKTUELNO

Udarna vest u Australiji za sve domaće i britanske medije je fotografija na kojoj se vidi kako Srđan Đoković pozira sa Rusom koji u ruci nosi zastavu sa likom Vladimira Putina na njoj.

- Otac Novaka Đokovića Srđan snimljen je kako se slika sa pristalicama ruskog predsednika Vladimira Putina na Australijan openu. Srđan Đoković je na slici sa muškarcem koji drži rusku zastavu sa Putinovim licem i nosi majicu sa odštampanim proratnim Z simbolom. Ruske i beloruske zastave i simboli zabranjeni su u Melburn parku - javlja "Bi-Bi-Si".

Ovi navijači koji su mogli da budu i pristalice Andreja Rubljova za novinara britanskog javnog servisa su srpski navijači:

- Grupa navijača u srpskim bojama istakla je rusku zastavu sa Putinovim likom ispred Rod Lejver arene. Uzvikujući podršku Rusiji, neki su imali zastavu Srbije omotanu oko ramena.

U saopštenju organizatora turnira Tenis Australije poručuje se sledeće:

- Mala grupa ljudi je istakla neprikladne zastave i simbole i pretila je obezbeđenju posle meča u sredu uveče. Oni su bili odstranjeni. Igrači i njihovi timovi su obavešteni u vezi sa zastavama i simbolima kako bi izbegli bilo kakvu remetilačku situaciju. Nastavljamo da blisko sarađujemo sa bezbednosnim agencijama i agencijama za sprovođenje zakona.

#Australija

#Tenis