AKTUELNO

Odlična predstava izabranika Tonija Đerone.

Rukometaši Srbije su sjajnom igrom, naročito u drugom poluvremenu, savladali reprezentaciju Katara sa 34:24 u meču trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva u rukometu.

Prvi napad na meču su imali rivali naših momaka, ali na svu sreću on nije realizovan, pa je Bogdan Radivojević na drugoj strani doneo prednost “orlovima”.

Do neke sredine prvog poluvremena gledali smo prilično izjednačenu igru, najviše zbog glupih grešaka naših momaka, prednost od jednog gola se nikako nije uvećavala.

Nakon pogotka Orbovića usledio je dobar period naših momaka, prvo Katar promašuje ceo gol, a potom Radivojević iz sedmerca konačno donosi +2. To je donelo mogućnost našim momcima da uhvate nalet i podignu dodatno gol razliku.

Loša vest za Srbiju došla je u 17. minutu kada je Jovica Nikolić zaradio direktan crveni karton zato što je laktom udario igrača Katara u lice.

Uspeli su “orlovi” da do 20 minuta stignu do najvećih +5, ali se nakon toga dogodio stravičan pad u igri našeg tima, pošto je Katar napravio seriju od 5:1 i došao maltene u egal borbu.

Od početka drugog poluvremena Srbija je ubacila u petu brzinu, a Katar to jednostavno nije mogao da isprati.

U ovom periodu zasijao je maestralni Vukašin Vorkapić, koji je postigao šest golova u drugom delu igre, a Srbija je uspela da se domogne do +7 u 42. minutu meča.

Važna je bila uloga Dejana Milosavljeva, koji je upisao veliki broj odbrana, koje su prilično demoralisale Katarane, pa je njegovim saigračima bilo lako da u napadu krenu da rešetaju.

Do kraja meča Srbija je ostvarila prilično ubedljivu pobedu i plasirala se u narednu fazu Svetskog prvenstva u rukometu.

Autor: