AKTUELNO

Sada je malo prekasno, ali je dobro da se Novak vratio na ovo tlo.

Januar prethodne godine 2022. godine je bio ispunjen agonijom za Novaka Đokovića. Sva dešavanja u Australiji, sve što se desilo kao da je zaboravljeno, pošto je srpski teniser ponovo stigao u "zemlju kengura", gde će se boriti za prvi Grend slem.

Stigao je Novak u Australiju i odmah je na "zagrevanju" osvojio turnir u Adelejdu, pokazavši u kakvoj se formi nalazi trenutno. Izuzev Adelejda, odigrao je i revijalni meč na Rod Lejver areni protiv Niksa Kirjosa, gde je ogroman broj navijača pratio taj duel.

Sve to je samo pokazatelj da narod u Australiji i dalje gaji simpatije prema čoveku koji je devet puta osvajao ovaj turnir, dok je svoje mišljenje iznela i doktorka Rejčel Džeferson-Bjukenen u kolumni za "Independent Australia".

Ona tvrdi da Australija duguje izvinjenje našem teniseru.

- Verujem da Đokoviću dugujemo izvinjenje. Decenijama od sada, verovatno se neće verovati u njegovu deportaciju, zajedno sa (pogrešnom, po mom mišljenju) odlukom Saveznog suda da ga izruči zbog potencijalne antivakserske kampanje. Verujem da smo srećni što vidimo teniskog velikana koji krasi naše australijske teniske turnire 2023. godine. Novak Đoković je tretiran drugačije od ostalih profesionalnih sportista u našoj sportskoj naciji - napisala je ona u svojoj kolumni.

Autor: