AKTUELNO

Aleksandra Perišić i Mehdi Hodabahši doneli su medalje Srbiji na Svetskom prvenstvu u tekvondou koje se održava u meksičkoj Gvadalahari.

Tridesetjednogodišnji Iranac koji od 2019. godine nastupa za našu zemlju je pobedio u kategoriji do 87 kilograma, a svoj put do najsjanije medalje, druge u karijeri, započeo je pobedom nad Azerbejdžancem Talehom Sulejmanovim, bilo je 2:0 (0:0, 8:4).

U osmini finala je savladao Iranca Abolfazla Abasija, kojeg je posle velike borbe savladao, takođe sa 2:0 (3:1, 8:8), da bi u četvrtfinalu bio bolji od Džordana Stjuarta iz Kanade - 2:0 (2:1, 3:3). U četvrtfinalu Mehdi je bio bolji od Uzbekistanca Nikite Rafaloviča, kog je savladao sa 2:0 (6:3, 3:2). Na kraju, za zlato se borio sa malo poznatim Kinezom, Mingkuan Mengom i opet je bio bolji u obe runde - 2:0 (1:0, 5:4). Hodabahšiju je ovo drugo zlato u karijeri, pošto je slavio i 2015. godine u Rusiji.

Nedugo nakon njega, srebrnu medalju našoj zemlji donela je Aleksandra Perišić. Ona je u finalu poražena od domaće takmičarke Lesli Soltero koja ju je "slomila" tek u završnici treće runde. Prethodno je Pešićeva bila nesavladiva. Redom je pobeđivala Portorikanku Roman (2:0), pa olimpijsku vicešampionku Loren Vilijams iz Velike Britanije (2:1), dok je u četvrtfinalu pala i bronzana iz Rija i Tokija, Rut Gbagbi iz Obale Slonovače (2:1). U polufinalu Srpkinjaje bila bolja od Brazilke Milen Titoneli (2:1).

Dakle Aleksandra Perišić i Mahdi Hodabaši su našoj zemlji doneli devetu i desetu medalju sa Svetskih prvenstava, te imamo tri zlata, jedno srebro i šest bronzi do sada.