AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal uoči početka masters turnira u Parizu govorio je o predstojećim ciljevima, kao i o uvek aktuelnoj temi, trci za zvanjem najboljeg u istoriji i šansama da se vrati na prvo mesto rang liste.

"Bik sa Majorke" poznat je kao rođeni pobednik, perfekcionista u svom poslu, neko ko ne trpi poraze i živi za trijumfe. Baš zato njegov odgovor iznenadio je mnoge, pa tako, iako je trenutno treći na svetu, Rafa navodi da mu cilj nije mesto broj jedan.

- Razumem da je to vam bitna stvar jer pričate o borbi za broja jedan, ali ja se ne borim da budem prvi, već samo da ostanem u takmičarskom ritmu u svim mečevima koje igram. To sam govorio i ranije, govorim to već dugo. Više nemam želju da budem broj jedan, niti najbolji u istoriji - rekao je Španac.

egzibicija u kojoj je u penziju ispratio Rodžera Federera. Na otvorenom prvenstvu Amerike prethodno je poražen 5. septembra i eliminisan u osmini finala od Frensisa Tijafoa. On će u drugom kolu Pariza, pošto je u prvom bio slobodan, igrati protiv Amerikanca Tomija Pola u sredu uveče, ne pre 19.30.

- Broj jedan sam već bio, sada sam se promenio. To mi više nije cilj. Razne stvari su se promenile u mom životu. Imao sam čast da to doživim, ali sam u trenutku u karijeri u kojem me to više ne zanima - pojasnio je Rafa.

Podsetimo, Nadal je na prvom mestu ATP liste proveo 209 nedelja, ali prema ovom rangiranju apsolutni rekorder je Novak Đoković sa 373 nedelje na teniskom vrhu.

Autor: