AKTUELNO

Rodžer Federer prošlog vikenda rekao je zbogom tenisu. On je na egzibiocionom Lejver kupu završio veličanstvenu karijeru. Legendarni Švajcarac, koji je osvojio 20 grend slem titula, oprostio se nakon poraza u dublu sa Rafaelom Nadalom, a protivnici su bili DŽek Sok i Frensis Tijafo.

U suzama su bili i on i Nadal, njegove kolege i porodica, a fotografija na kojoj su on i Španac uplakani ostaće jedna od legendarnijih u istoriji "belog sporta".

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Federer je nakon završetka karijere objavio niz postova na Instagramu, a na ovom zadnjem je u samo 25 minuta prikupio 250.000 lajkova. Švajcarac je u duhovitoj objavi napisao kako je na kraju uspešne i dugogodišnje karijere na kraju sve uspeo izgubiti.

- Svi se nadamo bajkovitom završetku, ali evo kakav je bio moj: Izgubio sam zadnji meč u singlu, izgubio sam zadnji meč u parovima, izgubio sam zadnji timski meč, izgubio sam glas i izgubio sam posao. Ali, moj oproštaj nije se mogao završiti perfektnije i srećan sam kako je sve ispalo. Ne opterećujte se sa krajevima u životu, vaš će takođe biti poseban - napisao je Roger.

Veliki broj ljubitelji "belog sporta" iz celog sveta nije shvatio humoristički kontekts ove poruke, pa su potom u komentarima slali poruke podrške najgracioziznijem igraču koji je ikada hodao teniskim terenima.