AKTUELNO

Legendarni teniser Rodžer Federer je u petak uveče odigrao poslednji meč u karijeri. Švajcarac je ostao na Lejver kup egzibiciji, ali ne kao aktivni učesnik, već kao podrška saigračima, a bodrio je i Novaka Đokovića koji je sinoć igrao protiv Frensisa Tijafoa.

Uprkos tome što srpski as nije punih 76 dana kročio na teren u zvaničnom meču "Nole" je plesao po tvrdoj podlozi "O2 arene", a posebno je oduševio Rodžera Federera koji je bio fasciniran načinom na koji je Đoković riternirao servise Amerikanca. U pauzi između dve izjave je nahvalio našeg tenisera koji mu se na tome srdačno zahvalio.

- Fantastično riterniraš. Neverovatan si sa osnove linije. Koliko kontrole... Sjajno je ovo videti s obzirom na to da nisi igrao mesecima - rekao mu je Federer dok je Novak brisao lice.

Par gemova kasnije, dok je Đoković sedeo na klupi, Federer mu je prišao i pitao ga je li dobro, treba li mu šta te mu je ponudio vode. "Da, molim te malo vode", rekao mu je Đoković, a Švajcarac je potom brzo otišao do hladnjaka i dodao Srbinu dve bočice sa vodom.

Teško da je srpski teniski kralj ikada mogao da zamisli situaciju u kojoj će mu legendarni Švajcarac biti neko ko će mu u pauzi između gemova dodavati flašice sa vodom, i praktično biti u ulozi njegovog vodonoše.

Najgraciozniji igrač u istoriji "belog sporta" tako je pokazao da nema sujetu, da mu je ego na mestu, a bila je ovo još jedna potvrda toga koliko je turnir u Londonu nekako promenio odnose na relaciji članova velike trojke moderne teniske ere.

Podsetimo, refleksiju toga predstavlja i objava na srpskom jeziku Rafael Nadala, nakon jučerašnjeg trijumfa Đokovića.

Autor: