AKTUELNO

Kondicioni trener legendarnog tenisera Rodžera Federera Pjer Paganini izjavio je da Švajcarac još ne zna da li će moći da igra na Lejver kupu koji se održava od 23. do 25. septembra u Londonu.

Federer je minule nedelje najavio da će to biti njegov poslednji turnir u karijeri, ali je neizvesno hoće li moći da nastupi pred londonskom publikom.

"Odlučiće u poslednjem trenutku. Trenirao je u poslednjih nekoliko dana, videće kako se oseća. Svi smo uzbuđeni zbog dešavanja u Londonu. Verujem da će izaći na teren i da će publika imati priliku da ga pozdravi", izjavio je Paganini za švajcarski Blik i dodao da su Federer i njegov tim u julu znali da je došao kraj karijere:

"Mi smo već u julu znali da je gotovo. Pokušali smo kombijnacijom različitih elemenata u treningu da produžimo karijeru, ali nije išlo".

Švajcarac je doputovao u London i trenirao u O2 areni, gde bi trebalo da igra u Timu Evrope sa Rafaelom Nadalom, Novakom Ðokovićem, Endijem Marijem, Kasperom Rudom i Mateom Beretinijem.

Sa druge strane Tim sveta će predstavljati Amerikanci Tejlor Fric, Frensis Tijafo. DŽek Sok i Tomi Pol, Australijanac Aleks de Minor i Argentinac Dijego Švarcman.

#Rodžer Federer