AKTUELNO

Švajcarski teniser Rodžer Federer nedavno je objavio da će nakon Lejver Kupa u Londonu završiti svoju igračku karijeru.

Švajcarski teniser Rodžer Federer je u četvrtak objavio da će Lejver Kup biti njegov poslednji turnir na kom će igrati. Vlasnik 20 grend slem titula i jedan od najboljih tenisera svih vremena poslednjih godina ima dosta problema sa povredama. Njegov kondicioni trener Pjer Paganini ističe da je u julu bilo jasno da od Federerovog povratka na teren nema ništa.

- Mi smo već u julu znali da je gotovo. Pokušali smo kombijnacijom različitih elemenata u treningu da produžimo karijeru, ali nije išlo - rekao je Pjer Paganini.

Rodžer Federer je rešio da se oprosti na Lejver Kupu koji se igra od petka do nedelje u Londonu, ali još uvek nije poznato da li će Švajcarac izaći na teren i zaigrati meč za Tim Evrope.

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali

- Odlučiće u poslednjem trenutku. Trenirao je u poslednjih nekoliko dana, videće kako se oseća. Svi smo uzbuđeni zbog dešavanja u Londonu. Verujem da će izaći na teren i da će publika imati priliku da ga pozdravi - dodao je Paganini.

Jedan od najboljih kondicionih trenera današnjice potom je komentarisao kako je izgledala njegova saradnja sa Rodžerom Federerom poslednjih godina.

- Neverovatno je ljubazan. Možete da dovedete bilo koju osobu ispred njega i Rodžer će najiskrenije popričati sa njim i učiniti sve da se oseća prijatno u njegovom društvu - podvukao je Paganini.

Federer je stigao u London i društvu Stefanosa Cicipasa i trenera tima Evropa Bjerna Borga odradio prvi trening u O2 Areni. Ipak, to još uvek nije garant da će zaigrati na Lejver Kupu.