AKTUELNO

Hrvatski trener i nekadašnji teniser ispričao detalje o velikoj pobedi Novaka nad Rodžerom.

Rodžer Federer će uskoro postati penzioner, a poslednji turnir koji će odigrati u karijeri biće mu egzibicija u Londonu. Na Lejver kupu će ljubitelji tenisa imati priliku da poslednji put vide na delu "Veliku četvorku", pošto su učešće potvrdili i ostali velikani - Đoković, Nadal i Marej!

Upravo su oni tokom prethodne dve decenije pisali istoriju tenisa, a neki od mečeva koje su odigrali postali su antologijski. Recimo, Federerova najveća pobeda dogodila se protiv Nadala, dok je najteži poraz doživeo od Novaka Đokovića koji ga je spektakularno ispratio u penziju! To je u izjavi otkrio Ivan Ljubičić, nekadašnji hrvatski teniser koji je kasnije bio trener Švajcarca.

Naravno, reč je o meču na Vimbldonu 2019. godine, kada je Rodžer Federer propuštao meč lopte, a Đoković spektakularnim preokretom uspeo da dođe do velike pobede. Novak je osvojio turnir u Londonu te godine, a u narednim sezonama oborio je i Federerov rekord po broju grend slemova...

"Najveća pobeda bila je nad Rafaelom Nadalom na Australijan openu 2017. godine. Za mene je to bila najvažnija pobeda u istoriji tenisa. Sa druge strane, poraz od Đokovića na Vimbldonu 2019. godine nismo mogli da svarimo. Taj meč nam je naneo mnogo bola", istakao je hrvatski trener.

Nekadašnji teniser blisko je sarađivao sa Federerom tokom godina, a njih dvojica bili su odlični prijatelji i u igračkim danima. Zbog toga se za Ivana Ljubičića veruje da je teniser koji najbolje poznaje švajcarskog asa. "Za razliku od Samprasa, Federer nikada neće napustiti tenis", rekao je Ivan Ljubičić i tako oduševio Rodžerove fanove.

Autor: