AKTUELNO

Teniser Rodžer Federer saopštio je da će se povući sa svih ATP turnira i gren slemova nakon Lejver kupa koji se održava iduće nedelje u Londonu.

Federer je na svom Instagram nalogu naveo da ima 41 godinu i da je za 24 godine odigrao 1.500 mečeva, kao i da je vreme za penziju.

Ovim povodom oglasio se i veliki broj njegovih kolega tenisera, ali i sportista iz drugih sportova koji su mu poželeli da uživa u penziji uz konstataciju da je njegovim odlaskog "završena jedna era tenisa". Među njima nije bilo i najboljeg srpskog teniseta Novaka Đokovića, pa je sve to izazvalo raspravu među navijačima na društvenim mrežama.

Jedna poruka je postala viralna: Kad Đoković osvoji 20. Grend slem, Nadal napiše čestitku dužu od Ilijade ili Odiseje, Federer čestita. Kad se Federer penzioniše, Nadal napiše čestitku dužu od Rata i mira. Đoković se ne oglasi.

Usledila je i rasprava na tviteru, mnogi su podsetili i da se niko nije oglasio sa dve reči podrške kada je Novaku bilo najteže u pritvoru u Australiji.

Pojedini su primetili da Novak reaguje pozitivno na objave drugih, pitaju se da li sprema nešto posebno za Rodžera.

Poslednjih nekoliko godina Federerovu karijeru obeležio je niz povreda i dvostruka operacija kolena.

Federer je naveo da je predano radio ne bi li povratio takmičarsku formu, ali da je svestan mogućnosti svog tela čije su poruke u poslednje vreme "bile jasne".