AKTUELNO

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je senzacionalni poraz u osmini finala Svetskog prvenstva, pa i ne čudi neverica u taboru "orlova".

Podsetimo, Argentina je preslišala Srbiju u tri seta, pa su se u našem državnom timu potom mogle čuti različite reči, ali su to sve bile samo različite nijanse jednog te istog - šoka.

"Sigurno da nije lako bilo šta reći..." ili "Kao korektor, preuzimam odgovornost, trebalo je da odigram bolje ceo ovaj turnir", govorio je Aleksandar Atanasijević.
Pomalo misteriozno, pričajući "o stvarima koje se definitivno neće nikada promeniti", utiske je sumirao Nikola Jovović:

"Gorčina... čekali smo ovaj meč 5, 6 dana od onog poslednjeg... i u tom nekom iščekivanju, mi smo još i odigrali okej, ali, te neke stvari, koje se nisu promenile, a definitivno neće nikad, presudile su".

Ipak, posebna priča bila je izjava iskusnog Marka Podraščanina.

- Pre svega, čestitke Argentini na sasvim zasluženoj pobedi. Kad ovako važnu utakmicu izgubiš sa 3:0, kad ne uzmeš nijedan set, mislim da su stvari jasne. Nema šta da se krijemo i lažemo sami sebe. Znali smo da je Argentina ozbiljan protivnik, osvajač medalje na poslednjim Olimpijskim igrama, da su nas nedavno u Krakovu dobili glatko... Treba priznati da su trenutno bolja ekipa od nas. Zato i kažem, zaslužena pobeda, nama će ostati svakako žal jer smo pred prvenstvo pričali kako smo celu Ligu nacija koristili kao pripreme za ovaj šampionat sveta, ali očigledno da nismo danas bili na našem nivou. Imali smo jako mnogo problema sa servisom. Priličali smo pred utakmicu da servisom moramo da odvojimo najboljeg dizača sveta, a to je Lućano De Ćeko, koji je odigrao danas fantastično, žargonski rečeno, "izvozao nas je za anale". Međutim, servis nam "nije radio", oni su došli do dobrog prijema servisa, samim tim ih je kasnije "krenuo" i blok, i njihov servis, tako da... Ponavljam, velika je žal za ovime, jer mislim da je ova ekipa (Argentine) bila na našem nivou i mogli smo s njom da igramo. Međutim, eto, nismo danas bili na nivou i zato sutra idemo kući - rekao je Podraščanin.

Autor: