AKTUELNO

Američki teniser Frensis Tijafo plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio Španca Rafaela Nadala.

Amerikanac je pred njujorškom publikom fenomenalnim tenisom stigao do četvrtfinala četvrtog grend slema u sezoni, a jedan momenat mogao je da bude koban za njega.

Dobio je Tijafo prvi set, u završnici drugog, Nadal se poslužio jednim starim trikom da mu poremeti servis. Pri 5:4 za Rafu, servirao je Tijafo i gubio sa 40:15.

Rafa je tako došao do dve brejk i set lopte, a pri drugoj, sprečio je gestom Amerikanca da servira. Molio ga je da ne servira još jer nije bio spreman, to je izbacilo Tijafoa iz takta i napravio je duplu servis grešku.

Ovaj prljavi trik španskog tenisera nije promakao ljubiteljima "belog sporta" koji su na društvenim mrežama na to skrenuli pažnju.

Tijafo, koji u prethodna dva duela protiv Nadala nije osvojio ni set, u četvrtfinalu US Opena će igrati protiv Rusa Andreja Rubljova koji je u osmini finala bio bolji od Britanca Kamerona Norija u tri seta.