AKTUELNO

Istoriju pišu pobednici! Sa samo 20 godina Ivana Perović popela se na evropski tron i postala šampionka u karateu i sportu gde su iskustvo i fizička sprema veoma važni. U pohod na svetske i evropske tronove krenula je 2017. godine.

ZLATNA DEVOJKA

Foto: Printscreen YouTube/Bulevar osmeha

- Moja osvajanja su krenula 2017. godine kada sam osvojila Svetski kup u julu mesecu, a potom u oktobru sam osvojila Svetsko prvenstvo u kadetskoj konkurenciji. 2018. sam se plasirala na Olimpijske igre mladih, gde sam osvojila bronzu... Zatim, 2019. godne sam ponovila uspeh, samo sam kao juniorka osvojila Svetsko prvenstvo. 2020. sam osvojila bronzu, a 2021. sam na svom debitatskom nastupu na Evetskom prvesnstvu osvojila peto mesto, a to sam popravila zlatom ove godine.

Foto: Printscreen YouTube/Bulevar osmeha

Zbog rezultata i karijere se odrekla mnogo toga, da bi danas sa brojnih evropskih i svetskih postolja slušala srpsku himnu.

- Uvek ima trenutaka kada smo ponosni na sebe, ali uvek taj osećaj povezujem sa penjanjem na postolje i slušanjem himne - rekla je Perović.

Foto: Printscreen YouTube/Bulevar osmeha

U POČETKU JE SVE BILA ZABAVA

Ivana je karate krenula da trenira sa pet godina, i u početku je, kako kaže, sve što je radila na treninzima bila neka vrsta igre sa njenim društvom. U početku je, objasnila je, karate bila zabava, da bi to kasnije preraslo u profesionalno bavljenje ovim sportom.

2019. proglašena je najboljom mladom sportistom, kada je stala rame uz rame sa najboljima.

Foto: Printscreen YouTube/Bulevar osmeha

Stvarno u svojoj karijeri nisam imala teške trenutke da bih prestala da trenitam, i ponosna sam na to - dodala je Perović.

Država dosta pomaže, ali i Karate federacija Srbije. Pored stipendija koje imamo, pomažu dosta ulažeći i u takmičenja. Sve je to preuzelo Ministarstvo omladine i sporta, što je velika pomoć za nas, objasnila je ona.

Foto: Printscreen YouTube/Bulevar osmeha

SAVET ZA NAJMLAĐE

Malcima bih preporučila da nikad ane odustanu od svojih snova. kada nešto zacrtaju, to treba i da ispune - savetuje Ivana.

Autor: