AKTUELNO

Novak Đoković je, kao što je od pre nekoliko dana postalo poznato svetskoj javnosti, obelodanio da neće igrati na Ju-Es openu 2022, ali se njegovi navijači danas ipak raduju.

Čim se Nole nedavno povukao sa spiska učesnika mastersa u Sinisinatiju, što je turnir za koji je posebno vezan jer je njegovim osvajanjem svojevremeno postao prvi i zasad jedini teniser koji je objedinio titule na svim nadmetanjima iz serije 1.000, postalo je jasnije i da neće putovati ni na grend slem čiji je domaćin NJujork.

Imajući u vidu da zbog zdravstvenih propisa ne može da stupi na američko tlo, iako su nedavno u SAD "popuštene" neke mere po tom pitanju (ali ne i dovoljno da bi Nole mogao da otputuje u NJujork), sasvim logično je bilo da ni na terenima Flešing Medouza lice Novaka Đokovića neće biti viđeno kada Ju-Es open počne.

Ali, ranije danas je - viđeno.

I to na jedan šaljiv način, no sasvim dovoljan da brojni Novakovi navijači uživaju.

Naime, jedan od gledalaca došao je na tribine Ju-Es opena noseći masku sa likom Novaka Đokovića:


Stotine ljubitelja tenisa kojima je Nole omiljeni igrač ovo su prilično radosno "proslavili" na društvenim mrežama, a neki su se i pitali kako su uopšte organizatori dozvolili da se "dogodi ovakav propust".

Ovo stoga jer smatraju da su baš oni ljudi koji vode Ju-Es open krivci što Đoković nije mogao na teritoriju SAD (iako su za to, podsetimo, zadužena pravila koja propisuje američki Centar za kontrolu bolesti, a na Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država).

Ju-Es open je, naravno, počeo bez najboljeg srpskog tenisera svih vremena i to 29. avgusta a trajaće do 11. septembra. Titulu brani Danil Medvedev koji je 2021. u finalu pobedio upravo Novaka, koji je tada bio izjednačen sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom sa po 20 grend slem titula.

Sada, godinu dana i tri grend slem turnira kasnije, Nadal vodi sa 22 "velika" trofeja, Đoković je stigao do 21, a Federer je i dalje na 20.

Autor: