AKTUELNO

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da predstojeća utakmica protiv najjačeg protivnika u grupi Madjarske odlučuje o direktnom učesniku četvrtfinala Evropskog prvenstva u Splitu.

"Taj duel znači ko će biti prvi u grupi i direktan učesnik četvrtfinala. Analiziraćemo igru protiv Izraela u kojoj je bilo grešaka, kao što ćemo analizirati i Madjare, najjačeg rivala u grupi", rekao je Savić, preneo je danas Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolisti Srbije u sredu od 19 časova igraju protiv Madjarske, u drugom kolu Evropskog prvenstva u Splitu.

Srbija je u prvom kolu pobedila Izrael sa 18:3, a Madjarska je bila bolja od Slovenije 23:7.

Obe ekipe su promenile sastave u odnosu na Olimpijske igre u Tokiju prošlog leta i nedavno Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Srpski tim je u Budimpešti zauzeo peto mesto, a madjarski tim sedmo, posle čega je promenjen selektor domaćina i ekipu je preuzeo Žolt Varga.

"Njihov najveći motiv je da se u novom sastavu predstave tako da se zaboravi neuspeh u Budimpešti. Imamo naše adute, znamo koga treba da zaustavimo. Atmosfera je odlična i optimistično očekujemo duel", rekao je srpski reprezentativac Lazar Dobožanov.

Dan pre utakmice Srbija će imati dva treninga, a zdravstveno stanje u ekipi je dobro.

Na zvaničnim takmičenjima Srbija i Madjarska nisu igrale od 2018. godine. U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni Srbija je pobedila 8:5, dok se Madjarska revanširala u polufinalu FINA Kupa u Berlinu 12:11.

#Dejan Savić

#vaterpolo