AKTUELNO

Izuzetno uzbudljivo bilo je na konferenciji za medije ruskog tenisera Danila Medvedeva nakon pobede u prvom kolu US opena.

Podsetimo, prvi teniser sveta rutinski je savladao na startu turnira Stefana Kozlova sa 6:2, 6:4, 6:0.

Nakon meča usledila je konferencija za medije na kojoj su američki novinari pokušali da izabace iz takta ruskog tenisera, ali to im nije pošlo za rukom.

Posle uvodnog izlaganja o samom meču usledila su škakljiva pitanja koja nemaju veze sa tenisom.

Jedan američki novinar zamolio je Medvedeva da prokomentariše slučaj uhapšene američke košarkašice Britni Griner, koja je već duže vreme u zatvoru u Rusiji zbog posedovanja zabranjenih supstanci.

Usledio je zanimljiv odgovor ruskog asa. On je Đokovićevo odsustvo sa US openom uporedio sa situacijom u kojoj se našla američka košarkaška zvezda.

Grinerova je uhapšena jer je kod sebe imala ulje od kanabisa. Posedovanje narkotika se strogo kažnjava u Rusiji. Preti joj kazna od devet i po godina zatvora za posedovanje i krijumčarenje droge. Takav je zakon. Isto tako Novak nije mogao da dođe u Ameriku zbog strogog zakona koji je na snazi u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Mislim da je to prilično uporedivo sa drugim situacijama", počeo je priču o Grinerovoj Medvedev.

"Hajde da pričamo o Novaku. Nije mogao da dođe u zemlju, zbog zakona. Možemo li da kažemo da ovaj zakon ima smisla? Amerikanci se mogu vratiti bez vakcine, a Novak ne može da dođe ovde. On ne želi da živi u SAD, želi samo da igra turnir i vrati se kući u Srbiju", rekao je Medvedev.

Ruski as je nastavio da priča o situaciji u kojoj se našla američka košrkašica.

"Ne znam ša se tačno dogodilo, ali mislim da je zaista imala marihuanu. Ako je tako, onda ne znam - zakon je zakon. Ako nije imala, ako su joj podmetnuli, onda nije dobro. Ne znam šta se zaista dogodilo, tako da nemam više šta da kažem o tome", završio je Medvedev.