AKTUELNO

Naš nekadašnji legendarni as zna koliko je truda proteklih godina uloženo u 18-godišnju devojku iz Malog Iđoša.

- Mogu slobodno da kažem da je Vilagoševa najveći projekat Srpskog atletskog saveza, ništa nije prepuštano slučaju. Sve uslove smo obezbedili, preko nutricionste do psihologa, redovnih pregleda... To je dokaz da ništa nije slučajno, da je moguće stvoriti šampiona uz nastavak predanog, vrednog i sistematskog rada. Očekivao sam da će odbraniti titulu, primakla se i svetskom rekordu za starije juniorke, što je odlično - navodi Branković na početku razgovora za "Novosti".

Hvalospevi na račun Vilagoševe ne prestaju.

- Adriana je verovatno najveći talenat u istoriji srpske atletike. Mi iz Saveza, zajedno sa Međunarodnim olimpijskom komitetom i Ministarstvom omladine i sporta, uložili smo mnogo sredstava u nju zajedno sa sponzorima. Izvodimo je na pravi put, da imamo mega šampiona u njoj. To ujedno pokazuju i rezultati koje je postigla do sada. Prošle godine je oborila rekord za mlađe juniorke sa kopljem od 500 grama. Jedina je koja je u toj disciplini prebacila magičnu granicu od 70 metara - navodi nekadašnji evropski šampion na 400 metara u dvorani.

Na Adrianu su pre pet, šest godina "bacili oko" i Hrvati i Mađari, ali je naš savez uradio sve da nam ne izmakne. Započeto je sa finansiranjem i sada se ubiraju plodovi.

- Verujte, ja sam to zaboravio do sad. Pre četiri ili pet godina primetli smo da u Iđošu postoji talenat, ona je tada još bacala sa spravicom vorteks, koja se koristi pre koplja. Seo sam sa njenom majkom i naravili smo dogovor. Često putujem po svetu, i garantujem da nigde ne bi imala uslove kao što smo joj mi obezbedili. U njenom rodnom mestu, izgradili smo joj bacalište, pored toga naravili smo jamu za skok udalj, teren za bacanje diska i kuglu. Kao i prostorije od 120 kvadrata koje sadrže, kancelariju za njenu majku Đerđi, koja joj je trener, i teretanu - zaključio je Branković.

Autor: