AKTUELNO

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan danas slavi 72. rođendan od osnivanja i tom prilikom upriličiće svečani koktel u Sportskom centru Teleoptik.

JSD Partizan, koje spada u red najvećih sportskih društava na svetu po rezultatima, ostvarenjima i broju vrhunskih sportista, osnovano je 4. oktobra 1945. godine pod nazivom Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije Partizan, a pet godina kasnije postalo je otvoreno sportsko društvo, pa su sekcije izrasle u klubove.

Teodosićeve atraktivne asistencije za pobedu Klipersa

Među prvim sekcijama osnovani su fudbalska, kossarkasska, atletska i teniska, a danas sportsko drusstvo broji 27 klubova.

Najveći uspesi crno-bele porodice su trofej prvaka Evrope u košarci, sedam puta su vaterpolisti bili najbolji na Starom kontinentu, dok su fudbaleri stigli do finala Kupa šampiona kada su poraženi od Real Madrida 1966. godine.

Na tradicionalnoj proslavi u "Zemunelu" od 18 sati biraće se najbolji sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji, ekipa i sportski radnici sa najvećim doprinosom u sportskom društvu.

#Partizan

#Proslava

#Rođendan

'