AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpske odbojkašice posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji.

Foto: Tanjug

Vučić je, nakon bronzanih odbojkaša sa EP, ugostio i žensku selekciju u svom kabinetu, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Foto: Tanjug

"Zahvalio bih vam se na odličnom rezultatu, mnogo više ljudi ste obradovale nego što smo mogli da vidimo na ulicama Beograda, ne samo u Srbiji, već i Republici Srpskoj. Vaše finale je bilo najgledanije tog dana", rekao je Vučić u Predstavništvu na Andrićevom vencu.

Foto: Tanjug

Kako je naglasio, zlato odbojkašica veliko je zbog sportskog uspeha, ali i promocije zemlje, posebno što je odbojka popularna u protestantskim zemljama, Holandiji i Skandinaviji.

Foto: Tanjug

On je podsetio da je od 2000. do 2013. osvojeno ukupno 117 medalja na velikim takmičenjima, a u poslednje četiri godine 126.

Foto: Tanjug

"Tačno je da nam ide bolje i za to su sportisti zaslužni. Podigli ste ugled Srbiji, zahvaljujući vama mi smo veoma popularni", rekao je Vučić odvojkašicama na čelu sa predsednikom Saveza Zoranom Gajićem, potpredsednikom Ivanom Miljkovićem i selektorom Zoranom Terzićem.

Vučić veruje da će Vlada Srbje, na njegov predlog, dodatno pojačati nagrade za medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. "Za pripremu OI biće još bolji uslovi, već smo odobrili finansije", rekao je Vučić a potom upitao odbojkašice Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović "Kako tako jako udaraju loptu?".

Foto: Tanjug

Selektor odbojkašica Zoran Terzić zahvalio se Vučiću na prijemu.

"Lagao bih ako bih rekao da smo očekivali zlato. Ipak, verovali smo u nas i na kraju došli do zlata sa samo dva izgubljena seta", jasan je bio selektor.

Vučić je od kapitena odbojkašica Milene Rašić dobio uramljenu sliku reprezentacije sa postolja u Bakuu.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Evropa

#Odbojka

#Zlato

#žene

'