AKTUELNO

Ljubitelji džudoa za vikend će uživati u sportskoj dvorani u Laktašima. U Republici Srpskoj će se okupiti 230 juniora iz 24 zemlje (sportisti dolaze sa dva kontinenta) na Evropskom juiorskom kupu, koji će prvi put biti održan u ovom entitetu u Bosni i Hercegovini i ujedno će biti jedan od deset bodovnih turnira za Svetsku juniorsku rang-listu.

- Preponosan sam, obavili smo veliki posao da bismo prvi put u Laktašima,Banjaluci, uopšte u Republici Srpskoj imali džudo takmičenje ovog nivoa.Ovo takmičenje je u zvaničnom kalendaru evropske i svetske džudofederacije. Pozivam sve ljubitelje sporta da 25. i 26. jun provedu usportskoj dvorani u Laktašima. Neko od ove dece koje ćemo imati prilikeda gledamo uživo u budućnosti će biti, siguran sam, osvajač evropskih isvetskih šampionata ili olimpijskih igara. Naravno, ovaj spektakl ne bismobili u prilici da organizujemo da nismo imali veliku podršku od srpskogčlana Predsedništva BiH Milorada Dodika, Ministarstva porodice,omladine i sporta Republike Srpske i naših domaćina iz grada Laktaši,kojima za to dugujemo veliku zahvalnost. Posebno hvala gospodinuBranislavu Crnogorcu, koji je lobirao i koji je zaslužan što smo baš midobili organizaciju - izjavio je Ognjen Pavlović, predsednik Džudo savezaRepublike Srpske, koji je tehnički organizator turnira.

Foto: Press/Tomislav Rogić

Organizacija Evropskog kupa značajan je događaj za džudo sport u celomregionu.

- U Banjaluci i Laktašima nas čeka praznik našeg sporta. Džudo nije samonajtrofejniji olimpijski sport kod nas nego je i Džudo savez jedna odfederacija koja je poznata po odličnim organizacijama. Sve je spremno ibićemo ponosni organizatori - istakao je Crnogorac.

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice,omladine i sporta Republike Srpske, ističe da je ovo događaj koji nanajbolji način promoviše Republiku Srpsku.

Foto: IJF

- Nadam se da ćemo biti odlični domaćini, a Ministarstvo sporta će, kao ido sada, podržavati džudo sport na više nivoa.Domaćin, gradonačelnik laktaša Miroslav Bojić spreman je za spektakl.

- Moram da kažem da sam zadovoljan što su Laktaši centar sveta kada je upitanju džudo sport ovog vikenda. Trudićemo se da, kao grad domaćin iRepublika Srpska, osvetlamo obraz.

Foto: Logo/Public

Svečano otvaranje je u subotu u 9.30, a odmah potom će uslediti borbe.Uvodni program na rasporedu je oba dana od 10, a finalne borbe od 16časova.

Autor: