AKTUELNO

MMA Savez Srbije uz podršku Grada Niša organizuje MMA Ligu Srbije u Nišu 25. juna od 20h u Hali „Čair“. Tokom dana održaće se izborno prvenstvo drugog kola mma lige, gde će učestvovati amaterski takmičari u svim težinskim kategorijama, A i B klase.

U finalnom večernjem delu očekuje se nastup amaterskih finalista i profesionalni deo, gde ćemo uživati gledajući četiri profesionalne borbe.

Kako ističu organizatori zvezde večeri su: Jovan Marjanović iz MMA kluba „TOP Team Niš“, Nikola Zlatev iz Bugarske, Marina Spasić iz MMA kluba „Crvena zvezda“, Alavija Insaf iz Bugarske, Miša Nenković iz „Ludator“ kluba iz Knjaževca, Ivajlo Lumdev iz Bugarske, a posebno interesovanje izaziva borba Miloša Kostića iz „Gladijators tima“ iz Vranja i Andrije Bogićevića iz kluba „Feniks“ iz Kraljeva.

Ovogodišnja MMA Liga Srbije je humanitarnog karaktera i ostavljanjem dobrovoljnog priloga na ulazu u Halu „Čair“ prisutni pomažu lečenju Nišlije Todora Stojanovića.

„Odlučili smo se za to da turnir bude humanitarnog karaktera kako bismo podstakli da se sto vise ljudi prikljuci i pomogne malom Todoru“ – zaključuje Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije.

Inače, MMA u Srbiji se za kratko vreme digao kao feniks iz pepela, a već posle spektakularnog prvog kola MMA lige Srbije stigao je pozitivan signal iz dalekog Bahreina. Naime, svetski poznata organizacija Brave CF uputila je pismo našem savezu gde se jasno kaže: „Najbolji borci iz MMA lige Srbije imaće prolaz u Brave CF.“

„Ponosan sam na velike uspehe koje smo postigli za kratko vreme, jer pozicioniranjem Srbije na MMA mapi, mi ne samo da doprinosimo popularizaciji ovog sporta kod nas, nego i promociji nase zemlje u svetu“ – izjavio je Luka Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije, on dodaje i:

„Potrebno je jos mnogo rada i truda, ali najvaznije je da postoji volja.“

„Pripremam se za meč i očekujem pobedu. Najvaznije je to da sam psihicki spreman, a to sto se borim u svom gradu, verujem da ce mi biti dodatni vetar u ledja “- izjavio je Jovan Marjanović, neposredno pred početak lige.

Domaćin ovogodišnje MMA lige Srbije je Grad Niš, a svetski priznati MMA borci dolaze u Niš, 25. juna, od 20.00h u Hali Čair. Utakmice večeri prenosiće direktno Arena Fight.