AKTUELNO

Srpska odbojkašica Slađana Mirković rekla je danas da reprezentacija Srbije nije uspela da dođe do svoje igre protiv Brazila, ali da se okreću narednom turniru Lige nacija u Kanadi.

"Žao mi je što smo završili ovaj drugi turnir Lige nacija na ovakav način. Ekipa Brazila nas je savladala sa maksimalnih 3:0 i nismo uspeli da dođemo do svoje igre. U nekim momentima smo pružali dobar otpor ekipi Brazila, koja je danas igrala jako dobro, ali nismo uspeli da se izborimo sa njima. Idemo dalje, završili smo ovaj turnir nažalost sa ovim lošim rezultatom, ali nismo nezadovoljni dosadašnjim učinkom. Idemo u Kanadu, čekamo sledeći turnir i nadamo se daljim pobedama", rekla je Mirković, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Odbojkašice Srbije poražene su danas u Braziliji od domaće selekcije sa 0:3 po setovima (21:25, 9:25, 21:25), u četvrtom meču druge sedmice Lige nacija.

Srbija je na turniru u Brazilu ostvarila dve pobede (Turska i Južna Koreja), uz dva poraza (Italija i Brazil).

Na tabeli Lige nacija Srbija zauzima šesto mesto sa 14 bodova.

Srpska reprezentativka Teodora Pušić ocenila je da se već u prvom setu protiv Brazila video umor igračica.

"Mislim da prvi set nismo krenuli kako treba, mogao se videti u igri manjak energije i svakako umor koji nas je stigao posle tri utakmice", rekla je Pušić.

Odbojkašica Jovana Stevanović istakla je da je selekcija odigrala na visokom nivou ceo turnir.

"Jednostavno smo bile iscrpljene zbog prethodnih utakmica, zaista sam ponosna na ove devojke, nijedan poen nismo puštale lako. Imale smo teške protivnike i pokazali smo još jednom ozbiljan karakter. Sada se koncentrišemo za Kanadu, jer taj turnir je najbitniji da se plasiramo na fajnal-ejt", dodala je Stevanović.

Srbija naredni treći turnir igra u Kalgariju od 28. juna do 3. jula.

Autor: