AKTUELNO

Vaterpolo reprezentativac Srbije Dušan Mandić izjavio je u Beogradu da su, pored njegove ekipe, najveći favoriti za zlatnu medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu selekcije Španije i domaćina Mađarske.

"Biće izuzetno velika konkurencija. Madjarska će kao domaćin biti favorit, uz Španiju i nas. To su tri najozbiljnije ekipe na svetskom prvenstvu za medalje. Ali, naravno, Grčka, Italija, Crna Gora i Amerika mogu do medalje, svaka od njih", rekao je Mandić novinarima u Beogradu, prenosi Mocart sport.

Vaterpolo reprezentacija Srbije će na svetskom prvenstvu igrati u Grupi D sa selekcijama SAD, Australije i Kazahstana.

Srbija će prvi meč na šampionatu sveta odigrati 21. juna protiv SAD, dva dana kasnije igraće protiv Australije, dok će grupnu fazu takmičenja u Segedinu završiti duelom protiv Kazahstana 25. juna.

"Sigurno da mogu biti teški protivnici, videćemo u kakvom će uopšte sastavu Australija doći u Madjarsku. Čuli smo da je kod njih bilo određenih promena", rekao je Mandić.

"Sa Amerikancima smo imali priliku da odradimo nekoliko sparing treninga prethodnih dana, videli smo da su ekipa koja ima kvalitet i da će nam biti ozbiljan konkurent na šampionatu. Biće neugodan protivnik, a meč sa njima nosiće posebnu težinu, jer je prvi i najjači su rival u našoj grupi", dodao je vaterpolista Novog Beograda.

Mandić je naveo da veruje da će ekipa podizati nivo igre iz utakmicu u utakmicu i da će biti "prava" kada to bude najpotrebnije, od četvrtfinala.

Po završetku fajnal-ejta Lige šampiona, vaterpolisti Novog Beograda dobili su samo tri dana odmora, a Mandić je istakao da je mnogo teško igrati posle takve sezone i da prvi put na okupljanje reprezentacije dolazi "umoran i težak".

"Ogroman broj utakmicu u klubovima je iza nas, pauza nema, dešavale su se i povrede. Ne može to da se isprati. Ali, kako je nama, tako je i drugima. Moramo se prilagoditi. Igramo za reprezentaciju, sve ostavljamo po strani. Tada ne postoji umor. Želimo da ostvarimo najbolji mogući rezultat", zaključio je Mandić.

Strahinja Rašović je rekao da veruje da će prva utakmica, protiv selekcije SAD, biti prekretnica.

"Amerika nam je najveći rival u grupi, Australija nam je nepoznanica, jer čujemo da su dosta izmenili sastav. Te dve ekipe važe kao jako dobre plivačke, tako je godinama unazad", rekao je Rašović.

"Sigurno da ćemo sa njima voditi borbu za prvo mesto u grupi, a moj stav je da je Amerika trenutno jača od Australije. Ali, videćemo kada dodje do tih utakmica. Tu je i Kazahstan protiv koga sam uveren da ćemo pobediti", dodao je on.

Rašović je istakao da je smena generacija u reprezentaciji bezbolno prošla i da će Srbija u Madjarskoj zaigrati u najboljem sastavu.

"Igrali smo u sličnom sastavu u Gvanžuu 2019. godine, svi smo tu godinama na okupu, bez obzira što su neki dobijali šansu, a neki ne. Odlično se poznajemo i kroz klubove, treniramo zajedno, igramo jedni protiv drugih i mislim da je smena bezbolno urađena", rekao je on.

"Ovo je trenutno naš najbolji sastav i mi znamo koga predstavljamo, za koga igramo i tako ćemo se i ophoditi", zaključio je Rašović.

Autor: