AKTUELNO

Sinoć je odigran veliki derbi meč između odbojkašica Srbije i Turske, a naše devojke su uspele da ostvare trijumf u ovom, sedmom meču Lige nacija rezultatom 3:2 po setovima (25:19, 15:25, 20:25, 25:22, 15:13).

Što se tiče samog meča, ovo je bio pravi derbi. Pun neizvesnosti, nečega što ne može biti predvidljivo, a da su i jedne i druge odbojkašice opravdale sve ono što se o njihovom igračkom kvalitetu i talentu priča, sigurno jesu.

Naravno, kao i u svakoj "šahovskoj partiji" i ovde smo gledali prelepe poteze koji su bili samo trenuci inspiracije oba tima, ali su se i Santareli i Gvideti, dva selektora, i te kako nadmudrivala svojim taktičkim zamislima.


Što se tiče našeg, pobedničkog sastava Sara Lozo i Ana Bjelica ostvarile su učinak po 18 poena, a treba napomenuti i da je Srbija dominirala u bloku (19:12), što je direktno uticalo na krajnji ishod sudeći da je napad malo "zakazao" jer su naše odbojkašice osvojile četiri osvojena poena manje od rivala.

Štos se tiče najbolje iz selekcije Turske, to je Hande Baladin koja je upisala 17 poena. U sledećem, osmom duelu Lige nacija Srbija će u nedelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu igrati protiv Brazila.

Autor: