AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal sazvao je konferenciju za medije na kojoj je otkrio da će putovati u London, ali i da će uskoro postati otac.

Ceo teniski svet je sa nestrpljenjem čeka šta će slavni Španac reći u obraćanju javnosti na konferenciji zakazanoj za popodnevne časove na Majorki. Pošto je odradio jutarnji trening, Rafa je izašao pred predstavnike "sedme sile.

Na početku obraćanja Rafael Nadal je saopštio u kakvom je stanju njegovo stopalo i kako je prošla terapija. U detalje opisuje kako je tekao oporavak.

"Čini se da je radiofrekventni tretman delovao, međutim stopalu treba vremena da se navikne na to", rekao je Rafa.

Otkrio je da ima u planu da igra Vimbldon i da će putovati u London uprkos tome što opravak stopala nije potpun i da pomalo oseća "čudan bol".

Namerava da otputuje sledeće nedelje i učestvuje na pripremnom turniru, kako bi se što bolje spremio za Grend Slem.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena

Pre nekoliko dana se pojavila informacija da će španski teniser uskoro postati otac, ali on o tome nije bio baš rečit.

"Znate da čuvam privatan život i da o tome ne govorim", rekao je Rafa i potvrdio da će uskoro postati tata, kao i da ta uloga neće uticati na njegovu tenisku karijeru.

Prethodnih dana mnogo se spekulisalo o tome da li će Rafael Nadal učestvovati na Grend Slemu u Londonu, a pretpostavlja se da će na konferencij za medije saopštiti odluku da li ćemo ga gledati na Vimbldonu.

Takođe, teme o kojima se u prethodnom periodu dosta spekulisalo, a o kojima može da bude reči na konferenciji, jesu i vest o prinovi, a ne bi trebalo da bude ni preveliko iznenađenje ukoliko Rafa objavi i kraj karijere.

RAFA ODRADIO JUTARNJI TRENING

Nadal je odradio jutarnji trening, čime je nagovestio da nema nameru da odustane od borbe za trofej u Londonu.