AKTUELNO

Solidan termin za najboljeg reketa sveta.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković je još juče obezbedio plasman u treće kolo Rima pobedom nad Aslanom Karacevim u dva seta, a danas je saznao da ga tamo neće sačekati novi srpski derbi sa Laslom Đereom, već ga čega okršaj sa još jednim starim znancem - Stenom Vavrinkom iz Švajcarske.

Foto: Beta AP/Carolyn Kaster

On se polako vraća na najveću scenu posle duže pauze i sa Novakom će odigrati ukupno 26. meč u karijeri. Đoković je samo sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom, Endijem Marejem i Tomašom Berdihom igrao više puta tokom svoje karijere.

Za sada ima 19 pobeda i šest poraza, što je procenat uspešnosti od 76%. Poslednji put smo ih gledali na terenu zajedno još pre kovida, kada je Đoković predao meč na US Openu u osmini finala zbog povrede pri rezultatu 0:2 u setovima i 1:2 u trećem setu.

Foto: Tanjug AP/Andrew Medichini

Sada će situacija biti utoliko drugačija, a treba imati u vidu da će se dvojica velikih rivala sastati na Centralnom terenu ne pre 17.00 časova, pošto je njihov meč četvrti po rasporedu.

Pre njih će na terenu biti naš Filip Krajinović i Janik Siner, a program otvaraju Aleks de Minor i Aleksander Zverev, kao i Iga Švojntek i Viktorija Azarenka, dok nas u večernjem delu programa čekaju dueli RafaelaNadalasa Denisom Šapovalovim, odnosno Darije Kasatkine sa boljom iz okršaja Sasnovič - Badosa.