AKTUELNO

Mladi 19-godišnji teniser iz Španije, jedna je od glavnih tema u sportskim krugovima

Karlos Alkaraz, kako ga mnogi zovu "Karlitos", napravio je senzaciju u četvrtfinalu mastersa u Madridu. Bacio je na kolena Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima, pa je tako stekao pravo da se bori sa najboljim na svetu, Novakom Đokovićem.

Novak je nešto ranije pobedio poljskog tenisera Huberta Hurkača, prilično lako sa 2:0 i tako ćemo prvi put gledati Đokovića i Alkaraza u međusobnom okršaju.

Meč je na programu danas od 16.00, a biće to svojevrstan okršaj mladosti i iskustva.

Mnogi se pitaju ko je zapravo omaleni Alkaraz?

To je mladi, perspektivni sportista, koji je sa nedavno napunjenih tek 19 godina, već došao na devetu poziciju na svetu. Ove godine odigrao je ukupno 27 mečeva i zabeležio neverovatne 24 pobede.

Odigrao ih je ukupno četiri doduše, tri ove sezone i jedno iz 2021. na turniru u Umagu, ali svakako podatak za divljenje.

Njegov napredak vidi se upravo u tome što je prošle godine baš u Madridu izgubio u drugom kolu od Nadala sa ubedljivih 6:1, 6:2, a sada je uzvratio Špancu i dobio ga u tri seta, ovaj put u četvrtfinalu.

Alkarazov trener je legendarni španski teniser Huan Karlos Ferer, koji je bio na čelu ATP liste, pa nema sumnje da će učiniti sve da svog pulena dovede na teniski presto.

"Karlitosova" sezona iz snova!

Deveti igrač sveta nije baš tako dobro počeo ovu sezonu. Ispao je u trećem kolu Australijan Opena od Matea Beretinija. Mesec dana nakon toga došao je do titule na turniru u Rio de Žaneiru iz serije 500, pa doživeo poraz u finalu Mastersa u Indijan Velsu upravo od Nadala.

Zatim, osvojio je masters u Majamiju pobedivši u finalu Norvežanina Kaspera Ruda. Takođe, osvojio je i ATP turnir iz serije 500 u Barseloni.

Na sve ovo, došao je i taj trijumf nad Nadalom, a sada želi da sruši i svetskog broja jedan, ali u tom meču se Novak pita za sve.

Autor: