AKTUELNO

Novak Đoković saznao je kada će igrati prvi meč na ovogodišnjem Mastersu u Madridu.

Najbolji teniser sveta će odmeriti snage sa Gaelom Monfisom, a kako su saopštili organizatori, oni će se u utorak sastati ne pre četiri popodne po srednjeevropskom vremenu.

Naime, srpsko-francuski duel je treći na programu na Centralnom terenu (na kome postoji i krov, pa kiša koja se očekuje nešto posle podneva neće uticati na tamošnje mečeve), a prvi će na šljaku izaći, u podne, Andrej Rubljov i Džek Drejper.

Posle njih, sledi meč dama: sastaju se Darija Kasatkina i Sara Sorbes Tormo. E, nakon njih bi trebalo da igraju Nole i njegov rival, ali to "svakako neće biti pre 16 časova", saopštili su organizatori mastersa u španskoj prestonici.

Francuz je inače redovna mušterija srpskog asa. Naime, oni su do sada odigrali 17 međusobnih duela i u svakom je slavio osvajač 20 grend slem titula.

Zanimljivost u vezi ovog rivalstva je to da su od svih tih mečeva samo jedan odigrali na šljaci. Bilo je to davne 2006. godine na Rolan Garosu, a Nole je slavio sa 3:0. Ali, ne baš lako - bilo je 7:6(5), 7:6(5), 6:3.

Sada, posle skoro 16 punih godina, ljubitelji tenisa moći će ponovo da gledaju Gaela i Novaka na najsporijoj podlozi, na kojoj je Đoković u karijeri ostvario 246 pobeda i 61 poraz, a Monfis ima učinak 131-88.

Poslednji put Srbin i Francuz odmerili su snage na Mastersu u Parizu prošle godine, kada se Monfis povukao sa turnira i omogućio Beograđaninu da se plasira u osminu finala.

Autor: