AKTUELNO

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, u polufinalu Srbija opena igra protiv Rusa, Karena Hačanova, a meč bi trebalo da počne oko 14 časova.

U prvom polufinalu u sezoni, odnosno za prvo finale još od prošlosezonskog mastersa u Parizu iz novembra 2021. godine, Đoković će morati da pobedi nekadašnjeg top 10 igrača, a sada 26. tenisera sveta.

Novak je do polufinala stigao teškim pobedama protiv dvojice srpskih tenisera, najpre Lasla Đerea, potom Miomira Kecmanovića.

Oba meča završena su u tri seta, dok je Hačanov imao lakši posao da dođe do ove faze takmičenja.

Kao i Đoković, ruski teniser je bio slobodan u prvom kolu. U drugom mu je zemljak Safiulin predao meč bez izlaska na teren, dok je u četvrtfinalu pobedio Brazilca Monteira u dva seta.

Očekuje se da Novaka i Karena sačekaju dobro popunjene tribine na centralnom terenu teniskog kompleksa na Dorćolu, a svestan kakva atmosfera ga očekuje, Hačanov je od publike zatražio da ne budu previše surovi.

- Znam da je moj sledeći meč protiv Novaka. Biće kao u Dejvis kupu. Ali, molim vas, navijajte malo i za mene. Barem malo - šaljivo je poručio Hačanov nakon plasmana u polufinale.

U drugom polufinalu, nakon meča Đoković - Hačanov, igraće Fabio Fonjini protiv Andreja Rubljova.

Autor:

#Novak Đoković