AKTUELNO

Poslednji okršaj se dogodio baš ove godine, a Karen je stao na put Đokoviću u Dubaiju i bio je savladan sa 6:3, 7:6.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 14 časova na Dorćolu igra duel polufinala Serbia Opena protiv Karena Kačanova, odličnog Rusa koji u međusobnim duelima sa Srbinom ima samo jednu svetlu tačku i nadu da bi mogao taj momenat prosvetljenja iz 2018. godine i da ponovi.

Novak je do polufinala stigao nakon što zbog statusa prvog nosioca preskočio uvodno kolo, a onda je slavio u dva srpska derbija protiv Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića - oba posle preokreta.

Kačanov je, sa druge strane, isto odmarao na startu glavnog dela turnira, a onda mu se udesila predaja zemljaka Romana Safiulina, da bi tako odmoran bez problema izbacio Tijaga Monteira.

Sa Novakom nema baš najlepša sećanja. U osam mečeva je izgubio sedam bez dobijenog seta, a jedini trenutak radosti desio se u Parizu 2018. godine kada je savladao srpskog asa.

Poslednji okršaj se dogodio baš ove godine, a Karen je stao na put Đokoviću u Dubaiju i bio je savladan sa 6:3, 7:6.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima su okolnosti bile specifične, jer je Nole do tog duela odigrao samo jedan meč u čitavoj sezoni.

Ni sada nije mnogo drugačije, ali je dinamika dobila ubrzanje nakon dva intezivna meča sa Mišom i Lacijem, te se čini da Novak polako uspeva da uđe u svoj prepoznatljivi ritam.

Pozitivna stvar za obojicu je što su Novak i Karen zajedno trenirali pre par dana na pomoćnom terenu kompleksa na Dorćolu, tako da su dodatno pripremljeni za ovo zvanično odmeravanje snaga.

Ko iz ovog polufinala ode korak dalje, za titulu Serbia Opena igraće protiv boljeg iz duela Fabija Fonjinija i Andreja Rubljova.

Autor:

#Novak Đoković