AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković moći će da brani titulu na Vimbldonu, prenose ostrvski mediji.

Nije Novak Đoković zbog odluke da se ne vakciniše dobio šansu da nastupa na Australijan openu. Šuška se da bi ista sudbina mogla da ga snađe i uoči Rolan Garosa, ali kada je reč o Vimbldonu dileme nema. Najbolji teniser sveta će braniti trofej osvojen 2021. godine!

Ranije uvedena pravila o obaveznoj vakcinaciji prilikom ulaska u Veliku Britaniju uskoro će biti drastično liberalizovana. Od 11. februara će na Ostrvo moći da uđu i nevakcinisani što znači da će Novak Đoković moći da dođe u London i brani trofej osvojen na Vimbldonu. To je u britanskom parlamentu obznanio Grant Šarps, državni sekretar za saobraćaj.

Foto: Tanjug AP/Nic Bothma

Ukinućemo sva testiranja na virus korona potpunova vakcinisanim pojedincima koji stižu u Englesku od 11. februara pa nadalje. Oni koji budu stizali u Englesku a nisu potpuno vakcinisani moraće da odrade test pre polaska ovamo i PCR test dva dana nakon dolaska u Englesku. Svi putnici će i dalje morati da popune neophodne formulare - rekao je Šarps.

Iskoristio je državni sekretar da su prethodne mere Vlade donele odlične rezultate i da je vreme da iste budu popuštene. 

To što smo donosili prave odluke u pravo vreme što se tiče vakcina i bustera sada znači da ćemo biti jedan od najotvorenijih sektora za putovanja u Evropi - podvukao je Šarps.

Podsećamo, Vimbldon je na programu od 27. juna.