AKTUELNO

Naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović sledećeg meseca će nastupati na Zimskim Olimpijskim igrama gde će predstavljati našu zemlju.

Pre odlaska u Kinu, Nevena je boravila na Kopaoniku, gde je uživala, ali i pripremala se za sve ono što je očekuje u narednom periodu. Nevena se pre izvesnog perioda suočila sa teškim zdravstvenim problemima, s obzirom na to da su joj ostale posledice nakon zaraze koronavirusom.

Foto: Privatna arhiva

Danas, kaže, da su te posledice iza nje, kao i da se nada da će u februaru zablistati na njenim četvrtim Zimskim Olimpijskim igrama.

Uklopili smo maksimalno koliko smo mogli. Dva dana sam imala slobodno, bio mi je i rođendan, Nova godina... Tako da, volim da provodim vreme na planini kada sam u Srbiji. Što se tiče priprema, bliži se taj odlazak, za mesec dana letim u Kinu i radujem se tome. Treba mi još malo, jer sam bila bolesna, preležala sam koronu, imala sam neke posledice, sada je sve u redu i nadam se da ću zablistati u februaru na mojim četvrtim Zimskim Olimpijskim igrama - rekla je Ignjatović.

Foto: Promo

Zbog situacije sa koronavirusom, prilično su komplikovana pravila na ovom takmičenju. Nevena će morati nekoliko puta da se testira pre odlaska, a kako kaže, u Kini neće moći puno da se kreće. Govori i da je to ne dotiče, već da u ovu zemlju ide kako bi uživala.

Foto: Promo

Prilično je komplikovano. Moraću dve nedelje pred OI da merim temperaturu, da to unosim u njihovu aplikaciju, onda 96 sati pred put da uradim jedan, pa 48 sati pre toga i drugi PCR test. Nećemo moći da se mnogo krećemo, ali ja to uzimam profesionalno, idem da bih uživala, a ostalo me ništa ne dotiče, izazovno je - govori Ignjatović.

Nevena je imala priliku da vidi kako izgledaju staze koje je očekuju na Zimskim Olimpijskim igrama u Kini, kaže da ranije nije skijala na njima, kao i da će dati svoj maksimum. Skija već 25 godina, za sebe kaže da je ostvarena, ali i da bi volela da na ZOI uđe u TOP 10.

Foto: WTF radio

Nisam imala priliku da skijam na tim stazama, trebalo je prošle godine, ali sve je otkazano zbog korone. Videla sam snimak staze, deluje dosta zahtevno, ali jedva čekam. Radujem se Kini, ovo je potpuno nova staza, ja dosta dobro skijam po tom nekom suvom snegu koji je specifičan tamo. Potrudiću se da se maksimalno ne opterećujem, skijam 25 godina i daću svoj maksimum, a neće mi fokus otići na neka očekivanja. Volela bih da definitivno budem bolja, nego poslednji put. Na poslednjim sam bila 14. Bila bih zadovoljna da budem u top 10. Šta god da bude, biću zadovoljna, jer sam se ja ostvarila kao skijašica. Pokušaću da budem srećna - rekla je ona za WTF radio.

IKONA BOGORODICE KAO AMAJLIJA!

Kao i svi sportisti, tako i Nevena ima svoju amajliju, a to je ikona Bogorodice. Kaže kako je razimišljala gde će da je stavi tokom učešća na Zimskim Olimpijskim igrama, a to će najverovatnije biti takmičarsko odelo. "Nosim! Trenutno nosim malu ikonicu Bogorodice u jakni, onu malu. Razmišljala sam gde ću da je stavim. Verovatno u takmičarsko odelo, imala sam momenat da je stavim u čarapu. Sad je nosim do srca" - rekla je Nevena.

S obzirom na to da je Nevena imala tešku 2021. godinu, kaže kako u Novoj godini svima želi samo zdravlje, jer je to ključ svega. Za kraj razgovora istakla je i kako bi volela da Zimske Olimpijske igre budu kruna svega.

Foto: Promo

Svima bih poželela da budu svesni da je zdravlje ključ svega, ne postoje prepreke, treba samo da kristalno znaju šta žele i da guraju ka tome. Ne postoje granice koje čovek ne može da ostvari i da ne brinu za nebitne stvari. Ja bih volela da održim to da poštujem i cenim druge ljude, da budem zahvalna na svemu, da cenim sebe i svoj rad i da budem zadovoljna sobom. To sve okreće kolo. Ostvarila se jesam, ali naravno da bih volela da Olimpijske igre budu kruna svega - zaključila je Ignjatović.