AKTUELNO

Mnogi bi da ga časte pićem.

Najbolji teniser ikada Novak Đoković pobedio je na sudu Vladu Australije, a o detaljima sa suđenja još uvek se priča.

Advokat Novaka Đokovića Nik Vud tokom suđenja rekao je da prilikom apliciranja za vizu prvi teniser sveta izneo zahtev za medicinskim izuzećem od vakcine, u kojem nije stajalo da je neophodan dokaz za izuzeće.

Kako je advokat naveo, Đoković je svakako dostavio i taj dokaz, a u pitanju je mogućnost kontraindikacija na vakcinu.

Pre nego što je ušao u avion u Dubaiju, Đoković je podneo zahtev i rekao da ima medicinsku kontraindikaciju i da pripada u grupu B. Tada ne mora da podnese dokaz za to, samo da izjavi, ali je on svejedno dao dokaze Australijancima.


Reči sudije Entonija Kelija posle ovog izlaganja osvojile su srca mnogih Novakovih navijača.

- Ono što me posebno interesuje je status dokumenta koji nije prihvaćen od strane delegata koji donosi odluku o vizi. Profesor i eminentni kvalifikovani stručnjak specijalista su odobrili medicinsko izuzeće. Pored toga potvrdila ga je i nezavisna komisija koju je sastavila država Viktorija. I taj dokument je delegat dobio u ruke. Na kraju pitanje koje moram da postavim je: Šta je ovaj čovek mogao više da uradi? - pitao se Keli.


I tako je sudija Entoni Keli samo radio svoj posao i nepristrasno se postavio prema slučaju, ali to je daleko više nego što smo navikli od Australijanaca ovih dana i zato se smatra gotovo herojskim činom.

- Zahvalio bih se ovom prilikom i narodu širom sveta. Videli smo prelepe slike od Beograda, Banjaluke, Čačka, Zadra, pa sve do dalekog Melburna gde se iz dana u dan sve više ljudi okupljalo ispred hotela gde je bio Novak. Pravda je izašla na videlo. Zahvalio bih se pravnom sistemu Australije i sudiji Keliju koji je slučaj vodio prilično neutralno. Ovo suđenje koje je trajalo više od sedam sata gledao je ceo svet", rekao je Đorđe Đoković, Novakov brat, na konferenciji.

Autor: