AKTUELNO

"Novak Đoković je pobedio Australiju!" je vest koja je vrlo kratko bila tačna, jer je odmah posle pobede na suđenju - iznova priveden.

Mada je pobedio pred federalnim sudom Viktorije, Novak Đoković neće moći da ostane u Australiji - prema novoj odluci tamošnjih vlasti.

Velika drama se odvija u Melburnu gde tamošnje vlasti ipak žele da deportuju najboljeg tenisera sveta, pored sudske odluke da mu se vrati viza. Prema informacijama iz Australije, veliki broj policijskih snaga je ušao u zgradu u kojoj je Novak sa njegovim timom, tu su i policijski kombiji kojim bi trebalo da Srbin bude odveden u imigracioni pritvor.

Kako se navodi, u zgradu su stigli pripadnici policije Viktorije i nekoliko članova privatnog obezbeđenja.

To je potvrdila njegova pravnica iz Sindikata tenisera koji je Nole oformio, Ksenija Pavlović, kao i Đorđe Đoković.

Ona je to istakla posle razgovora sa Novakovim ocem Srđanom Đokovićem.

Đorđe Đoković potvrdio da je Novak uhapšen!

"Besane noći za celu familiju. Prolazimo kroz jako teške momente, Novak je pokazao koliko je istrajan i koliko veruje u svoje ideale i da je veliki čovek i izborio se ne samo za sebe već za ceo svet. S druge strane imamo sistem u Australiji koji je doneo odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da očigledno ministar unutrašnjih poslova iznad suda", rekao je Đorđe Đoković.

Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažovani na svim društvenim mrežama i poslednja je informacija da hoće da ga zatvore. Trenutno se konsultujemo sa advokatima i PR službama. NOvak je sa svojim advokatima u prostorijama gde je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose

Đoković je u pratnji advokata napustio sud.

#Novak Đoković