AKTUELNO

Treći dan Novak Đoković se nalazi smešten u hotelu strave i užasa u Melburnu sa migrantima, od kojih su neki tu već devet i više godina. Uslovi su krajnje nehumani, informacije sa lica mesta kažu da nema čistog vazduha, da je hrana odvratna i da se bube šetaju po sobama.

Na osnovu fotografija Renate Voračove, češke teniserke kojoj je viza povučena, saznali smo u kakvim uslovima boravi Novak Đoković. Slike deluju jezivo, soba je mala i depresivna, a policija se non-stop nalazi ispred vrata.

Foto: Twitter.com

Foto: Twitter.com

O higijenti ne treba ni trošiti reči. Jednostavno, sve izgleda krajnje nedostojno prvog tenisera na planeti.

- Ovo je hotel?! Doveli su me u sobu rano ujutru, u sobi sam i ne daju mi da idem bilo gde. Uslovi su jednostavni, ali ovo je kategorija boljeg hostela. Nije tragedija, nije ni hit-parada. Proverili su kakvo mi je zdravlje, doneli su mi hranu. Imam pratnju u hodniku.

Foto: Twitter.com

Foto: Twitter.com

- Čuvari su pristojni. Nije baš da viču na mene kada proturim glavu kroz vrata, pokušavaju da mi se nađu i da mi pomognu. Ali, na primer, prozor je čvrsto zatvoren i ne mogu da ga otvorim više od pet centimetara. A obezbeđenje je svuda, čak i ispod prozora, što me je nasmejalo. Kao da planiram da skočim i da bežim - besna je bila Voračova.

Novak će u ovoj sobi biti do ponedeljka, nadamo se bez nekih posledica. Tada će sud doneti odluku o tome da li će mu biti dopušten boravak u Australiji ili će biti deportovan.