AKTUELNO

Australijskom ambasadoru Danijelu Emeriju u Beogradu iskazan je usmeni protest zbog tretmana kojem je u Melburnu izložen Novak Đoković.

Državni sekretar Nemanja Starović ga je pozvao u Ministarstvo spoljnih poslova.

- Očekujemo da se ambasador lično založi da bude premešten u smeštaj koji je adekvatan najboljem sportisti sveta, a ne kao kriminalac ili ilegalni migrant - rekao je državni sekretar Starović.

Podsetimo, ranije, ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je da smo svi, na neki način, odnos vlasti u Australiji prema Novaku Ðokoviću doživeli kao uvredu.

- Srbija će svakako odgovoriti na maltretiranje i progon čoveka koji je toliko zadužio naš narod i koji ničim nije zaslužio da bude na ovaj način ponižavan i maltretiran - izjavio je Ðurić i dodao da ne misli da bi se to Ðokoviću desilo da nije Srbin.

- To svakako ne služi na čast onima koji su ovako nešto preduzeli - rekao je Ðurić za TV Hepi.

On je podsetio da je Ðoković prema Australiji pokazao poštovanje, pažnju i solidarnost u trenutku kada su u toj zemlji besneli požari i donirao novac za pomoć, dao nemerljiv doprinos Australijan openu, da je tamo otišao na poziv turnira, uz vizu koju je dobio od australijskih vlasti, koje su se očigledno u međuvremenu predomislile.

Novak Đoković je i centralna tema u svim svetskim medijima, a britanski Dejli Mejl je objavio ovog popodneva vrlo zanimljive detalje iz pisma koje je federalni ministar zdravlja Austalije poslao Teniskom savezu i organizatorima Australijan opena.

Autor: +