AKTUELNO

Premijer Australije je najavio da će Đoković normalno ući u tu zemlju, da bi samo dan kasnije situacija bila sasvim drugačija.

Vesti iz Australije o situaciji Novaka Đokovića ne prestaju da stižu! Poslednje što znamo je da će Srbin ostati u toj zemlji do ponedeljka, nakon što mu je bila ukinuta viza.

Đokoviću i dalje preti deportacija, a navodno i višegodišnja zabrana ulaska u Australiju! No, sada je otkrivena velika laž premijera Australije po pitanju najboljeg tenisera sveta!

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Nakon što je Đokoviću odbijen ulazak u zemlju, o tome su se oglašavali ministar zdravlja, kao i carinici, ali premijer Australije Skot Morison.

On je u sredu uveče (četvrtak ujutro u Australiji) istakao da su pravila ista za sve, pričajući o rigoroznosti i bezbednosti u zemlji. Ali samo dan ranije, Morison je u sredu pričao drugu priču.

Po njoj, Đokoviću je najnormalnije trebalo da bude dozvoljen ulazak u Australiju, jasno pokazujući da se radi o političkoj igri.

Morison je u sredu bio upitan kako je Đoković dobio medicinsko izuzeće.

"To je pitanje za vladu Viktorije. Oni su mu dali izuzeće da dođe u Australiju i stoga radimo u skladu sa tom odlukom."

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Usledilo je pitanje da li on misli da je to ispravno.

"Pa, tako stvari funkcionišu. Države daju izuzeća za ljude da ulaze na tim osnovama i to se dešava već dve godine. Dakle, nema promene tog dogovora. Vlada Viktorije je donela odluku po tom pitanju. I morao bih da se obratim njima da bih saznao njihove razloge za to", rekao je Morison samo dan pre nego što je učinjeno potpuno drugačije.

Odjednom je federalna granična policija odlučila drugačije, a Morison je sve iskoristio za skupljanje jeftinih političkih poena...