AKTUELNO

Ovog četvrtka se nastavlja saga iz Australije u kojoj je glavna uloga nažalost pripala Novaku Đokoviću.

Đoković je prošao kroz paklenu noć na aerodromu, a nakon što mu je definitivno odbijena viza, smešten je u hotel sa imigrantima koji traže azil i koji su u istom hotelu praktično zatvoreni već mesecima.

Mnogi ljudi iz sveta tenisa su se tokom noći oglasili povodom situacije srpskog tenisera.

Jedan od njih je i Pol Meknami, nekadašnji australijski teniser koji je bio ajbolji dubl igrač sveta. Meknami je takođe i bivši direktor Australijan opena, a evo kako je on prokomentarisao čitav slučaj.

Navodno, još trojica tenisera su imala identičnu dokumentaciju kao Novak, ali samo Đoković je naišao na probleme.

- Za sve one koji pitaju, svi igrači prolaze isti proces za dobijanje vize koji nadgleda Tenis Australija. Neverovatno je da je Ðoković jedini igrač kojem je viza odobrena, a zatim ukinuta - poručio je Meknami.

On je u kolumni za "The Age" priznao da ne pamti sličnu situaciju.

- Ono što znam je da se ovako nešto nikad nije desilo nijednom igrači u istoriji Austalijan opena. A desilo se braniocu titule i, voleli ga ili ne, Novak je osoba koja stoji uz svoja ubeđena i pridržava se svih postavljenih pravila - poručio je čuveni Australijanac.

Priznao je i da je Đoković izabrao da se kocka jer nije vakcinisan, ali i da je krenuo u Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće.

- Birao je da baci kocku i prihvati posledice, ali ne bi ni došao da nije odobreno medicinsko izuzeće. Možda se mnogima sviđa ovo što se dešava, ali ne donosi dobro Australijan openu, niti međunarodnoj reputaciji Australije kao otvorene i nacije dobrodošle za sve - zaključio je Meknami.