AKTUELNO

Veliku buru u srpskoj, ali i svetskoj javnosti, podiglao je pritvaranje njaboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića na aerodrom u Australiji.

Velike polemike vode se oko toga da li Novak zalsužuje da igra na Australijan openu ili ne. Oglasio se veliki broj svetski poznatih ličnosti, mišljenja su podeljena, ali sve je ipak zapanjio tvit srpskog političara Nenada Čanka.

Foto: TV Pink Printscreen

Naime, on je na svom oficijalnom Tviter nalogu ostavio poruku povodim današnjih dešavanja i tako izazvao buru komentara.

– Užasan tretman prema Srbinu!!! Prema Srbinu!! Pa, je***e, nije užasan tretman zato što je Srbin nego zato što magarac nije vakcinican – napisao je Čanak.

Podsetimo, Novak Đoković nije dobio dozvolu za ulazak u Melburn, pošto su mu vlasti Viktorije odbile vizu uz navodno lošu dokumentaciju, koja se ne poklapa sa pravilima za medicinsko izuzeće.

Nakon višesatnog ispitivanja u prostorijama Imigracionog odeljenja, gde je od Novaka zatraženo da objasni na osnovu čega je dobio medicinsko izuzeće, Đoković je poslat u pritvor, gde se trenutno nalazi.

#Nenad Čanak

#Novak Đoković