AKTUELNO

Srpski teniser će kasnije u toku večeri znati da li igra na Australijan openu.

Najbolji teniser sveta trenutno sedi u pritvoru na aerodromu u Melburnu, a još nije poznato da li će moći da igra Australijan open. Konačna odluka biće poznata za dva sata.

To znači da ćemo u toku večeri znati da li će najbolji srpski sporitsta imati priliku da krajem januara stigne do 21. grend slem titule.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena, Alessandra Tarantino

Ova odluka zavisi od lokalnih, ali i državnih vlasti u Australiji. Po nekim informacijama koje su se pojavile ranije, vreme koje prolazi ne ide u prilog Đokoviću.

Kako prenosi ovaj medij, između 22:30 i 23:00 po našem vremenu trebalo bi da se sazna da li Novak Đoković ide u Melburn gde će se pripremati za Australijan open ili će biti deportovan iz Australije, što se danas pojavilo kao mogućnost.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Podsećamo, Đoković je u 23:30 po lokalnom vremenu stigao u Melburn, ali mu prvo nije dozvoljeno da napusti avion, a zatim ni aerodrom na koji je sleteo. Iako ima dozvolu lekaraza učešće na grend slemu koji je osvajao devet puta, carinici su ga sproveli u prostoriju u kojoj je sam, pod kontrolom dvojice policajaca i bez kontakta sa drugim ljudima.

Takođe, na aerodromu su i članovi njegovog tima koji čekaju razvoj situacije.

#Novak Đoković