AKTUELNO

Nakon što je Novaku Đokoviću odbijena viza od strane vlade Viktorije, na prethodnu molbu državne carine, on je saslušan je na aerodromu u Melburnu u imigracionom odeljenju.

Političari su počeli da najavljuju da bi Novak mogao da bude vraćen prvim avionom iz Melburna ukoliko nema adekvatan dokaz za medicinsko izuzeće.

Na kraju je Novaku navodno pronađena greška u dokumentaciji i navodno drugačija viza u odnosu na onu koja je potrebna za osobe koje imaju medicinsko izuzeće.

Foto: TV Pink Printscreen

Navodno su na ispitivanju ostala nerešena pitanja da li Novak ima adekvatnu dokumentaciju i da nije jasno da li je infekcija korona virusom u poslednjih šest meseci, za koju se sumnja da je Novakov razlog za medicinsko izuzeće, dovoljan dokaz da se obezbedi ulazak u Australiju prema saveznim smernicama.

Dvadesetostrukog pobednika grend slem turnira, kome je odobreno izuzeće da igra na ovomesečnom Otvorenom prvenstvu Australije, ispitivali su zvaničnici australijskih graničnih snaga u prostoriji na aerodromu Tulamarin u Melburnu do najmanje 1.15.